Voeding

Onze honden (volwassen en puppen) voeren wij vers vlees voeding van Carnibest, deze voeding verdient het predikaat gezondheidsvoeding. Carnibest zorgt voor minder afvalstoffen in het lichaam, belast de organen minder, verlaagd risico op groeipijnen, door gebruik van natuurlijke calciumbron (bot). De honden hebben minder vaak wormen en/of vlooien en ze vinden het heerlijk om te eten! Hieronder een stukje over de voordelen van het voeren van vers vlees.

Een gezonde diepgevroren voeding bestaande uit vers vlees, rauwe botten, verse groenten, plantaardige oliën en een klein beetje witte rijst, de meest natuurlijke ingrediënten die uw hond of kat nodig heeft. Dit maakt dat Carnibest een compleet voer is. Alle grondstoffen in Carnibest zijn 100% goedgekeurd voor menselijke consumptie en voorzien van EEG-keurmerk. Het vlees is afkomstig van Hollands vee en staat onder strenge controle. Een deel van de grondstoffen die in Carnibest verwerkt zitten zijn biologisch. Er zijn twee voedingen van Carnibest die volledig Biologisch zijn: Natuurvoer hond BIO en Vleesmix kat BIO.
Honden en katten die worden overgezet op de verse voedingen van Carnibest worden zichtbaar vitaler en bouwen in korte tijd veel weerstand op waardoor ze minder vatbaar zijn voor allerlei ziekten.

Het gebit blijft schoner omdat er geen toegevoegd zetmeel en calcium in de voedingen aanwezig is. De pH-waarde van het speeksel blijft daardoor ook goed. De verteerbaarheid van Carnibest is zeer hoog waardoor de hoeveelheid ontlasting minimaal is. Tevens is de ontlasting stevig van structuur waardoor de kans op anaalklier-problemen sterk afneemt. Carnibest bevat geen gluten, die allergische reacties kunnen veroorzaken bij honden en katten. Alle voedingen zijn hierdoor geschikt voor honden die allergisch zijn bijvoorbeeld tarwe en maïs. Carnibest is ideaal voor moeilijke eters: praktisch iedere hond en kat is verzot op deze voedingen.

Wat zit er in Carnibest?

Carnibest is gegarandeerd vrij van varkensvlees en is dierproefvrij. Carnibest bevat geen bindmiddelen, conserveringsmiddelen, geur- kleur- of smaakstoffen. Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat de voeding voor uw huisdier kwalitatief gelijkwaardig dient te zijn aan de voeding voor de mens. Carnibest bestaat gegarandeerd voor 100% uit grondstoffen die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Zo bent u ook verzekerd van een goede kwaliteit vlees in het voer van uw huisdier en hoeft u zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld BSE.

Vers vlees bestaat uit natuurlijke vitaminen en mineralen, enzymen en bacteriën. Over de laatste groep bestaan veel misverstanden, men denkt vaak dat bacteriën schadelijk zijn. Voor onze huisdieren is het tegendeel waar. Honden bezitten een veel sterker maagzuur dan mensen en zijn veel beter in staat om met bacteriën om te gaan. In de natuur eten wilde dieren ook geen gekookt voedsel. Door vers voedsel te verstrekken moet de maag van de hond weer aan het werk, met het gevolg dat het maagzuur sterker wordt, wat veel voordelen heeft.

In geen van de Carnibest voeders wordt varkensvlees verwerkt, ook bevatten deze voedingen geen botten van runderen of schapen. Carnibest bevat geen slachtafval, alleen goedgekeurd vlees. De botten die gebruikt worden zijn afkomstig van goedgekeurde kippen. Botten van runderen of schapen worden niet gebruikt.

Wat Carnibest wel bevat is het volgende: vers kippenvlees (o.a filet, hart, maag, lever, nek, bot), vers rundvlees (o.a spiervlees, vuile pens, boekmaag, hart, lever, nier), vers lamsvlees (o.a spiervlees, vuile pens en boekmaag, hart, lever, nier). Deze grondstoffen zijn deels afkomstig van biologisch gehouden dieren. Ook bevat Carnibest verse groenten zoals bladgroenten. De groenten in Carnibest zijn geheel afkomstig van biologische productie en worden wekelijks vers aangeleverd door Udea.

De rijst en oliën in Carnibest vallen ook onder de noemer menselijke consumptie. Carnibest bevat gepofte witte rijst. Deze rijst maakt echter een zeer klein onderdeel van de voedingen uit doch is een noodzakelijk onderdeel van een gezonde en complete voeding. Carnibest Diabetes maaltijden voor hond en kat bevat geen rijst en ook het frettenvoer bevat geen rijst. Carnibest bevat tevens koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie, voor natuurlijke bronnen van vitamine E en Omega3. Dit alles zorgt voor een supergezonde en gevarieerde maaltijd voor uw huisdier.

kop8