Over ons

Wij zijn Hans, Femke en Giulia Oost en verwelkomen u op de site van Rottweiler kennel vom Nyeboxwoude. We zijn een kleinschalige en persoonlijke kennel die voldoet aan alle eisen die gesteld worden door de Nederlandse Rottweiler Vereniging en de Raad van Beheer, dit betekend onder andere dat onze honden HD en ED getest zijn, goede showresultaten hebben behaald en geslaagd zijn voor de MAG test (maatschappelijk aanvaardbaar gedrag) Ons streven is om uit bewezen Duitse bloedlijnen, zeer sociale, mooie en werklustige honden te fokken die uitermate geschikt zijn als gezinshond. Al onze honden worden in huis gehouden, we vinden het zeer belangrijk dat ze sociaal zijn naar onze andere dieren ( katten, paarden, geit, pauwen, ganzen, eenden en kippen ) En dat ze zich netjes gedragen als onze dochter van 4 met ze loopt in de stad, op het strand etcetera. Wij besteden veel tijd aan het socialiseren en de gehoorzaamheid van onze honden, we trainen wekelijks met ze op de club.

We stellen ons graag even voor:

Martin Cordes Fotografie-1478
Hans
Ik heb al vanaf mijn jeugd honden om mij heen, maar vanaf de jaren negentig ben ik mij specifiek gaan richten op de Amerikaanse Cocker Spaniel, ik heb deze honden met volle overgave gefokt onder de naam “Of the Cockersound” Ik heb shows gelopen nationaal en internationaal. Een kennis van mij fokte met Pyreneese Berghonden en had een laatste pup in het nest dat een beetje een “kneus” was, ik was gelijk weg van dit reutje en durfde het wel aan. Djimat is later Nederlands en Europees kampioen geworden! Begin 2000 leerde ik Femke en Angel kennen, ik was in eerste instantie bevooroordeeld, tja de Rottweiler heeft niet zo’n nette naam. Maar wat een fantastische sociale hond was Angel, zo trouw, ik was helemaal om. En zo was de Rottweiler niet meer weg te denken en werd het enige ras in ons gezin.

 

Martin Cordes Fotografie -1459Femke
Als jong meisje werd ik “besmet” met het Rottweiler virus. Naast ons woonde de Rottweiler reu Wally die ik dagelijks een of twee keer uitliet, verzorgde en een beetje als mijn eigen hond beschouwde. Ik zei altijd tegen mijn ouders dat zodra ik het huis uit ging ik gelijk een Rottweiler nam. Dus toen ik het huis uit ging om te studeren schafte ik ook mijn eerste Rottweiler, Angel aan. Ik had duidelijk voor ogen hoe ik haar wilde opvoeden dus ging ze buiten de collegezalen overal mee naar toe (op hondentraining, naar de paarden, op de boot, vakanties etcetera) Maar ze moest wel waaks blijven want ik was vaak alleen. Angel was overal een graag geziene kameraad! Begin 2000 leerde ik Hans kennen en al snel was Hans ook helemaal in de ban van deze lieve en trouwe vriend, dus hebben we samen Rottweiler Chipie genomen, ze is op jonge leeftijd door een ongeval helaas overleden. Na de geboorte van Giulia zijn we ons gaan verdiepen in verschillende ¬†Duitse bloedlijnen en wilde we een echte gezinshond met een solide karakter, matig temperament en een sterke bloedlijn. Zo kwamen we bij het nestje waaruit Hindy geboren is. Eind vorig jaar hebben we Nala aangeschaft, ze ontwikkelt zich zeer sterk, ze is enorm makkelijk en nuchter in omgang. Ze is afgelopen maand voor het eerst mee geweest naar de show waar ze haar eerste VB heeft behaald.

Wij wensen u veel plezier op onze website!